dimecres, 9 de juny del 2010

Llarga Distància a Tarragona

El dissabte 29 de maig no tenia res a fer i em vaig regalar una visita ferroviària a Tarragona, però enlloc d'anar-hi amb un tren regional vaig preferir anar en trens de Llarga Distància, a lo grande.
El viatge va començar a les 6:42 del matí, hora en què la unitat 213-15 de FGC va començar el seu servei R5 fins a Martorell Central. Allà vaig enllaçar amb la 213-12, que feia un servei S8 fins a Barcelona Plaça Espanya, on vaig arribar a les 8:15. Aquest primer viatge em va costar 5,80 euros per un bitllet senzill de 6 zones. Per arribar fins a l'estació de Sants vaig haver de fer correspondència amb el Metro, concretament el de la línia 3. Un cop arribat a l'ampli vestíbul de l'estació Adif de Sants, vaig anar a la guixeta per comprar-me un bitllet de l'Euromed nº1091, que surt de Barcelona a les 9:00 amb destinació València Nord, i que per anar a Tarragona em va costar 20 euros justos. Deu minuts abans de la sortida es va presentar a la via 11 un aneguet de Talgo del tipus 130, concretament eren les unitats motrius 130-075 i 130-076, i em vaig aposentar en el meu seient reservat del cotxe 5 a la banda de la finestra del costat mar. Aquests trens són molt criticats per part dels aficionats al ferrocarril, ja que han suplantat molts serveis que es realitzaven amb material convencional de locomotora + vagons, però la classe 130 té un disseny agresiu que m'agrada, a part que la comoditat i amplitut del seu interior és notable.
A les 9:55 vem arribar a Tarragona, 55 minuts després de la sortida, i vaig fer una primera inspecció per l'estació d'aquesta capital de província. Les vies que queden mortes al costat de l'edifici de l'estació estaven ocupades per dues curiositats. Per una banda hi havia l'automotriu 448-002 del servei Catalunya Express, que és la única a tenir només dos vagons enlloc dels tres habituals i que, per aquest fet, s'utilitza com a llançadora entre les estacions de Sant Vicenç de Calders, La Plana-Picamoixons i Tarragona. L'altra sorpresa és la impresionant locomotora diesel 319-238 (la primera que veig d'aquest tipus), que estava al davant d'un tren d'obra que sempre està estacionat allà per casos d'emergència:
Com que en dissabte no hi havia trànsit de mercaderies i l'estació estava una mica morta, vaig voler pujar per primera vegada en una unitat 448, popularment anomenades rentadores o comboritos. Vaig comprar un bitllet d'anada i tornada a Reus, que em va costar 3,60 euros. A les 10:07 va entrar per la via 1 la unitat 448-007, a càrrec del servei Catalunya Express nº15017 entre BCN Estació de França i Zaragoza Delicias. Un cop a Reus l'ambient encara estava més malament que a Tarragona, només vaig veure passar una locomotora Traxx aïllada. Després d'esmorzar vaig tornar a l'estació per agafar el tren de tornada, el Catalunya Express nº15038 que començava el seu viatge des de Reus a les 11:10 amb destinació Barcelona, a càrrec de la 448-020. Aquestes unitats no em van desagradar, ja que malgrat tenir un espai reduit entre files els seients són flonjos i confortables. A les 11:25 ja tornava a estar per les andanes de Tarragona, observant una renglera de 5 locomotores del tipus 253 que estaven estacionades una rera l'altra a la via més propera al mar. A les 11:57 vaig veure com arribava per la via 1 aquesta unitat 490-007 fent el servei Alaris nº1111 entre BCN Sants i Alacant, un tren que no havia vist mai i que té una estètica similar al Pendolino:
Finalment, a les 12:42 i amb 10 minuts de retard, va arribar el meu tren de tornada: el Talgo nº1102 que va de Murcia fins a BCN Sants, servit per la locomotora 252-066:
El bitllet entre les antigues Tarraco i Barcino em va costar 17,90 euros, tornant a tenir seient reservat a les finestres del costat marítim. Aquest viatge no em va agradar tant, ja que em vaig trobar restes d'embolcalls i ampolles per sobre el seient i per terra, a part que els passatgers del vagó eren força escandalosos. El tren en si ja estava més fet caldo, tot i mantenir la comoditat pròpia de l'empresa Talgo. El maquinista va anar per feina i vem arribar a Barcelona puntualment a les 13:39, eliminant el retard que portava el tren. Aleshores, com que no havia pogut veure cap mercant, vaig comprar un bitllet de rodalies per anar a Castellbisbal per provar sort. El bitllet de tres zones em va costar 2,35 euros i vaig arribar a destí a les 14:35, a bord del Civia 465-718. Sort que estava distret dinant i fent un parell de trucades, ja que fins a les 16:21 no va apareixer cap mercant, un penós Teco encapçalat per la Traxx 253-028 que només portava tres pataformes carregades:
Ja sé què em direu: a qui se li acudeix voler veure trens de mercaderies en dissabte? Després d'això vaig anar a peu fins a l'estació de Martorell Vila, comprant un bitllet de 5 zones que em tornaria a casa per 4,95 euros. A les 17:09 va apareixer la unitat 213-01 fent un servei S8 fins a Martorell Enllaç, on vaig enllaçar amb les 213-05 + 213-24 que feien un R5 fins a Manresa Baixador, punt final d'aquesta sortida.

3 comentaris:

el bandero ha dit...

Mare de deu! Quina volta! Aquest post fa honor al nom del blog!!!
Salutacions!

Anònim ha dit...

Devien estar contents els de Renfe i FGC de la teva passió!!! Fa enveja la teva volta!

Rodalies_Vic_C3 ha dit...

Quantes voltes vas donar, mare meva! La llàstima que anar en cap de setmana a Tarragona, pocs mercants vas veure, jo al anar-hi un dijous, i estar-hi bona part del dia, en vaig veure bastants, i vaig quedar prou satisfet.