divendres, 16 d’octubre del 2009

Dissabte 19 de setembre (1a. part)

El què en principi havia de ser un dissabte d'excursió, a causa de la metereologia va acabar sent un dissabte ferroviari. Tenia ganes de veure un tren d'alta velocitat. L'únic AVE que havia vist en viu era creuant els Monegros anant per l'autopista, i de reull. No havia anat mai a veure trens per la zona metropolitana, i vaig decidir conectar-me al Google Earth per repassar el recorregut del TAV i buscar un lloc que fes bona pinta. Em va sorprendre molt veure un indret proper a Martorell on el traçat d'alta velocitat passava a tocar d'una cruïlla entre les vies d'Adif i FGC, fet que augurava veure molts trens. Aquest lloc s'anomena Costa Blanca, al costat d'una urbanització amb el mateix nom situada la carretera C-243 de Martorell a Terrassa. Un cop sobre el terreny les coses no semblaven tant fàcils com a l'ordinador, però hi han un parell de punts d'observació força bons.

Per començar vaig veure la unitat 213-02 de FGC en direcció a l'estació de Martorell-Vila. Al fons de la imatge es veu Martorell i part de la indústria Solvay a la dreta.



Per altra banda, a les vies d'ample ibèric, sortia del túnel la locomotora RENFE 269.084 en direcció Martorell, carretejant uns vagons portacotxes buits.
Llavors vaig desplaçar-me a la línia d'alta velocitat per veure passar un AVE, que va resultar ser l'ànec Talgo de la sèrie 102 en direcció Tarragona. No m'estranya que la foto sortís un xic moguda...

El cel, que estava ben tapat, es va anar obrint per donar pas al cel blau. Bona ocasió per tornar a la cruïlla a fotografiar amb bona llum aquesta unitat 213-56 dels FGC.

Aleshores vaig aventurar-me a la recerca d'un nou escenari. Des del Pont del Diable vaig seguir la lletja riba del Llobregat fins arribar als tres ponts ferroviaris, cadascun amb un ample de via diferent. Allí vaig conformar-me en fotografiar aquesta unitat doble de 447 (447-034 la primera) provinent de Martorell.

Posted by PicasaPosted by Picasa

3 comentaris:

alebuyee ha dit...

Hola trenòfil ( collons quina paraulota).
Enhorabona per aquest blog nou.Ja el tinc posat a la llista de preferits.

Bernat Borràs ha dit...

Molt bones fotos des d'un punt de vista diferent del típic i tòpic. Felicitats i endavant amb el bloc!

Bernat (trenscat)

Pordiosero ha dit...

Molta sort amb el teu nou blog.

Ara podràs explaiar-te com cal, perque quan anem de viatge i veiem un tren, m'expliques el tipus de locomotora que és i jo no m'entero d'una puta merda. Tot i que va bé aprendre coses noves, com per exemple que els crancs no van endarrera, van de costat.