dilluns, 16 de novembre del 2009

Via nova a Cal Miralles

El dijous 5 de novembre vaig anar a veure les obres de la línia Manresa - Calaf, que estan molt endarrerides segons el termini previst.
Primer vaig anar a l'estació d'Aguilar de Segarra, per observar que les excavadores encara estan aplanant el terreny per poder rebre les vies:
Després vaig anar fins a Rajadell, on ja hi havien muntades les vies sobre les travesses, però el balastre encara no hi era. Anant en direcció Manresa, vaig trobar un punt d'observació molt interessant: es tracta d'un pont que sobrepassa la via en el camí d'accés a Cal Miralles. Es poden fer bones fotografies a ambdues bandes d'aquest pont.
En aquesta foto, mirant en direcció Manresa, podem veure una màquina d'obres treballant en un tram de recta, a l'esquerra es veu Cal Miralles, a la dreta hi han les restes de via vella i al fons es pot apreciar l'Eix Transversal:
Si mirem cap a l'altra banda del pont, la via fa una corba a la dreta i a segon terme es pot observar el nucli antic de Rajadell, com en aquesta foto en què surt una anivelladora que mou el balastre:
Per acabar us poso aquesta foto d'una màquina que acabava de passar sota l'esmentat pont. No sé quin nom rep, però diria que serveix per treure el balastre d'entre les vies i recollir el dels laterals:

1 comentari:

Rodalies_Vic_C3 ha dit...

Aquesta màquina que cites última, crec que és una perfiladora. Salutacions des d'Osona!