dilluns, 26 d’octubre del 2009

La Manresa pintoresca

El passat dilluns 5 d'octubre vaig fer una passejada per uns dels llocs més pintorescos per fotografiar trens a Manresa.
A la sortida de l'estació d'Adif de Manresa, hi ha un pont que creua les vies per accedir al barri de la Guia. Des d'aquí hi ha una perspectiva molt bona dels moviments d'entrada i sortida dels trens i els pertinents canvis d'agulles, amb l'inconvenient de tenir tota la ferramenta de catenàries a sota. I tot això amb la imatge de la Seu presidint l'escena, com en aquesta foto que es veu el tren regional 440-188 sortint en direcció Barcelona:


Després vaig creuar el riu Cardener i vaig passar pels horts que s'enfilen cap a Santa Clara, tot creuant la via dels Ferrocarrils de la Generalitat. Però la perspectiva bona per veure els trens es troba més amunt d'aquest racó agrícola, i s'ha de pujar fins el barri de la Balconada, que té ben merescut aquest nom per ser un bon balcó sobre el riu Cardener. Aquí podem veure a passar els trens de FGC en primer pla a sota nostre, mentre a sobre es desplega tot l'escenari decadent de la façana manresana del Cardener. A la foto, una unitat 213 gaudeix de les vistes sobre la Seu, el pont romà i la Cova de Sant Ignasi, mentre a la banda esquerra del riu es veu la RENFE: