dimecres, 4 de novembre del 2009

Bona nit Cerdanya, bon dia Paris!

El dimecres 14 d'octubre vaig estar a l'estació internacional de La Tor de Querol (Latour de Carol en francès), que està situada a la Cerdanya francesa i és on es fa la correspondència amb la línia Barcelona - Puigcerdà de RENFE. Allà vaig poder veure un tren gairebé històric que cada nit uneix aquest extrem de l'estat francès amb la seva capital, a l'estació de Paris Austerlitz. Em resulta sorprenent que la SNCF mantingui en funcionament aquest servei de passatgers, tenint en compte la tendència actual del ferrocarril, que aposta per l'alta velocitat i per automotrius compactes. Però de fet, aquest tren està englobat en el servei Corail Lunéa de la companyia francesa, que es basa en recorrer durant la nit els trajectes que no estan coberts per línies d'alta velocitat, com ara l'eix Paris - Clermont-Ferrand - Toulouse o bé l'eix Bordeaux - Toulouse - Montpelier.
Aquell dia el comboi estava format per la locomotora elèctrica 7293, un vagó Corail i tres vagons llit. Segons la jove i atractiva cap d'estació que estava de servei, aquest tren surt cada vespre a les 20:30 i l'altre tren provinent de Paris arriba cada matí a les 7:50. El viatge a Paris pot costar uns 100€ en llitera o 75€ en seient abatible (consultar ofertes), i cobreix el trajecte en 11 hores mentre es dorm.
Ja ho sabeu, si voleu anar un cap de setmana a Paris, el divendres passeu la nit travessant França i a les 7:30 del matí de dissabte esteu al centre de Paris a punt per anar a esmorzar un brioche. I llarga vida als trens clàssics!!!



1 comentari:

Anònim ha dit...

Les fotos són genials. Algun dia espero poder anar en aquest tren tant increïble! Realment de la Tor a París hi deu haver poc trànsit però està molt bé que mantinguin el servei!