dissabte, 27 de febrer del 2010

La S de Segur

La línia de Barcelona a Lleida dibuixa una S a sota del poble de Segur, tot creuant la comarca de l'Anoia entre les estacions de Sant Martí de Sesgueioles i Sant Guim de Freixenet. Aquestes dues grans corbes entrellaçades disposen de tres túnels per salvar el terreny ondulat, que es caracteritza per l'omnipresència dels camps de cereals que s'extenen fins a l'horitzó. Com que mirant-ho en el plànol em cridava molt l'atenció, el dilluns 22 de febrer vaig anar a inspeccionar el terreny. Però van haver-hi dues pegues: el terreny és bastant inaccessible i feia un dia molt tapat que complicava la fotografia.
A les 10:01 va passar la unitat 440 que fa el servei de Lleida a Calaf, el qual vaig veure des de la carretera BV-1001 que passa per sota del poble. A la foto podem distingir el poble de Segur a la dreta, apinyat dalt d'un turó, i l'església de la Mare de Déu de Puig de Ram a l'esquerra:

Tant bon punt el tren arriba a Calaf, canvia de sentit per tornar cap a Lleida, ja que les obres fins a Manresa no el deixen arribar a Barcelona. Així doncs, a les 10:25 va tornar a passar la 440 cap a Lleida, on la veiem en el tram de recta que hi ha entre les dues corbes de la S, amb vistes cap a un ampli horitzó agrícola amenaçat pels invasors eòlics:
Aquest és un altre lloc que m'he d'apuntar per tornar-hi, ja que la fusió del ferrocarril dins el paisatge és perfecte, però millor en un dia asolellat...

1 comentari:

el bandero ha dit...

Tens raó que és un lloc de "fusió"2 entre tren i entorn, i així ho mostren les teves fotografies.